viernes, 29 de octubre de 2010

Les caceres del tresor i les Webquest

Una Cacera del tresor és un tipus d'activitat didàctica molt senzilla que utilitzen els docents que integren Internet en el currículum. Consisteix en un seguit de preguntes i una llista de direccions de pàgines web, de les quals es pot extreure o inferir les respostes. Algunes inclouen una "Gran pregunta" al final, que requereix que els alumnes integrin els coneixements adquirits durant el procés.

Creiem que és molt interessant dins del sisitema educatiu, ja que és tracta d'una recerca dirigida, més controlada. De manera, que l'alumne navega per la xarxa en webs marcades per el professor.
A més a més, podem treballar continguts educatius d'una manera més dinàmica i divertida.
El grup "los fruitis" hem realitzat dues caceres del tresor, una més lúdica 
http://poster.4teachers.org/worksheet/view.php?id=150753
i l'altre més educativa http://poster.4teachers.org/worksheet/view.php?id=151204. Drigides per alumnes de 6è de primària.

viernes, 8 de octubre de 2010

Eines 2.0

El YouTube és una eina 2.0 que permet visualitzar, compartir i carregar vídeos online als usuaris.
YouTube és una eina fundada l'any 2005, i des de llavors s'ha anat extenent i rebent milions de visites, i s'ha internacionalitzat fins al punt d'arribar als 250 milions de visites diàries, i als 7000 milions de visualitzacions diàries, en 22 idiomes diferents.
YouTube té una gran varietat de tipus de canals, que poden anar des de canals amb curtmetratges, canals de televisió, esportius, culturals (com el canal d'història), i canals amb vídeos educatius. En aquests canals tenim la possibilitat d'accedir a videoconferències, cursos, vídeos d'interès per a professors i alumnes, seminaris, investigacions amb diferents àrees temàtiques, etc.
En la web www.youtube.com/edu podem veure continguts educatius a l'eina.

Com a eina que més ens ha agradat, trobem que el Google Docs és una eina força atractiva i útil. Aquesta eina 2.0 ens permet fer diferents tipus de treball en línia, amb els companys que nosaltres vulguem, únicament invitant-los, via gmail. Des de Google Docs podem fer documents de text, en un format molt semblant al Word d'office, que a la seva vegada, és molt semblant al Wiki, tot i que té l'inconvenient que no es poden afegir vídeos. També podem fer fulls de càlcul, amb un format molt semblant al de Microsoft Excel, i, per acabar, podem fer presentacions via online, mitjançant l'aplicació de presentacions que incorpora aquesta eina.

Coneixem les PDI?



Describim breument què és la pissarra digital interactiva:
És un sistema format per un videoprojector(canó) i un ordinador ,aquest video projector reprodueix les imatges del monitor en una pantalla que està conectada al ordinador,el control es realiza a la pantalla a través de la ma o amb punters proporcionats pel fabricant junt amb un software per poder ser utilitzada.
Aquesta eina proporciona la interactivitat entre professor -alumne,fomentant la participació dels alumnes a la classe.

La PDI pot ajudar a millorar la motivació dels alumnes, gràcies a aplicacions com poden ser qüestionaris per pantalla (als quals els nens poden contestar amb comandaments des del propi seient, a mode de PlayStation). Aquesta millora pot ser qüestionada, però esta comprovat que, un mateix joc, com pot ser qualsevol joc de preguntes-respostes, és molt més ben rebut per la mainada com a joc de Play (Buzz), que com a joc de taula (Trivial).

jueves, 7 de octubre de 2010

WIKI



Tal com podem veure en aquest vídeo, el wiki és una eina 2.0 que ens serveix per crear projectes, treballs o simplement per compartir informació. Té la peculiaritat de treballar en un únic document, o sigui tots editem la mateixa pàgina. És informació que es transmet asincrònicament, o sigui queda a la pàgina i es pot editar i consultar sempre que es vulgui.
Pensem que és una eina molt útil per organitzar treballs, projectes, sortides en grup... I, en aquesta època, en la que el temps és or, ens estalvia tenir que quedar personalment o tenir que buscar dins el correu electrònic. A més a més un cop coneixes com crear-ne un (generadors de wikis com: wikispaces.com, wedpaint.com o pbwiki.com) és senzill utilitzar-la, de manera que el fas servir. Exemples de wikis ho són: la wikipèdia, la http://culturapau.wikispaces.com/ (coma a wiki educativa).

Tot i això, la wiki també té avantatges i inconvenients respecte a altres plataformes. Podem veure com a avantatges el fet que la wiki incorpora vídeos i arxius de so en les seves pàgines, cosa que la fa l’eina de referència en treballs que tinguin aquest tipus de contingut, per davant d’altres com la pròpia wikipèdia i Google Docs. Però en d’altres aspectes, eines com el propi Google Docs poden ser superiors. Per exemple, aquest programa, a part de donar la possibilitat d’escriure textos online, també dóna l’opció de fer bases de dades i presentacions en línia.

miércoles, 29 de septiembre de 2010

Reflexió sobre la classe del dia 17 de setembre:

L’arribada i el desplegament de les TIC a les aules, permet un avanç en l’educació a totes aquelles aules, escoles, nivells educatius, etc. Independentment de la seva ubicació al territori, la tipologia d’alumnat, el professorat... Oferint un gran ventall de possibilitats, eines, recursos... en igualtat de condicions per tothom. Com a futurs educadors/es i professors/es, pensem que és el nostre deure i obligació formar-nos i conèixer totes aquelles possibilitats que ofereixen aquestes eines, per tal de poder posteriorment, aplicar-ho a les aules. El fet d’incorporar aquestes eines interactives a l’aula, són molt valuoses a l’hora de motivar a l’alumne i el seu auto-aprenentatge, des del nostre punt de vista, aquest model pot ser molt més enriquidor tant per l’educador o professor com per l’alumne.

Tot i això, el desplegament de les TIC també pot representar un retrocés en l’ensenyament si no s’utilitzen de forma adient. Una presentació recolzada amb una eina com pot ser una pissarra digital o un powerpoint, queda evidentment enriquida i pot ser molt motivant per l’alumne, però si aquest powerpoint s’utilitza de llibre de text, tornem a tenir una manera d’ensenyar massa tradicional, amb un llibre, un professor que ensenya i uns alumnes que només escolten. Per tant, la nostra funció haurà de ser, més que incorporar les TIC, fer un bon ús d’elles. Així, el nostre repte de futur serà trobar la combinació idònia entre aquestes noves eines i les tradicionals, per tal de no perdre aspectes bàsics com són l'ortografia, l'aprofundiment de la matèria, entre altres.

miércoles, 22 de septiembre de 2010

Txell Queralt Fernández (freson)



Hola bones. Em dic Txell Queralt. Tinc 23 anys i sóc de Valls. Desde que vaig començar a plantejar-me el meu futur professional, sempre he tingut clar de encaminar-me cap al món de l'educació i del treball social.
Vaig començar a introduir-me en aquest camp através de CFGM. L'any passat vaig finalitzar Integració social.
He treballat amb varis col.lectius, però el que més hem motiva és el camp de la salut mental.
Ara estic exercint de educadora en una institució de salut mental. És una feina molt satisfactòria per a mi i estic aqui per ampliar els meus coneixements.

Salut i espero que us agradi el curs!

lunes, 20 de septiembre de 2010

Gemma Ubalde Julià (pincho)

Benvinguts!!
El meu nom és Gemma, tinc 26 anys i sóc de Corbera d'Ebre. Fa 5 anys em vaig diplomar en Nutrició humana i 4 que exerceixo com a tal. Paral·lelament sóc monitora de patinatge artístic. Aquesta combinació entre educar dins l'àmbit alimentari i ensenyar dins l'àmbit esportiu, m'ha obert l'interés d'estudiar el grau d'educadió infantil.
I, aquí estic, en molta il·lusió d'aprendre una nova professió!!

domingo, 19 de septiembre de 2010

Presentació MERITXELL ALABART CALVÓ (Kumba)


Hola a tots i a totes
Sóc la Txell  ben segur la més jove de tots vosaltres,àlias Kumba per la meva joventut!!

Sóc mare de dos trapelles que són bessons com zipi i zape ,els recordeu?doncs els meus són igualets.
Sóc fotògrafa i dono classes de fotografia per adults  i ara tenia moltes ganes de reciclar-me,he vist l'evolució dels meus fills durant el cicle infantil i crec que és molt motivador per a un mestre poder ensenyar el primer que aprèn un nens a  la seva vida.

Una salutació per a tots!!

Txell

viernes, 17 de septiembre de 2010

Presentació Javier Tomás Cortés (Mochilo)


Hola, com sóc molt poc original, diré que el meu nom també és Javi, sóc de Reus i tinc 22 anys.

A falta d'entregar el projecte de final de carrera, sóc Enginyer Tècnic de Telecomunicacions, però, cremat de tanta fórmula, i veient que m'importaven molt més les classes particulars que donava de tarda que allò que estudiava durant el matí vaig decidir començar el Grau d'Educació Primària.

Personalment parlant, sóc una persona tremendament reservada (m'haureu d'animal molt, molt per anar de sopar els dijous a la nit...), m'agrada molt el futbol, el bàsquet, fer classes amb els meus alumnes i mirar mapes, cosa molt normal.

Bé, això és tot, una abraçada!

Javi.

jueves, 16 de septiembre de 2010

Presentació Javier Veraguas Gabarrón ( Gazpacho )


Hola, el meu nom és Javi, soc de Reus i tinc 31 anys.

Després de treballar durant molts anys d’educador vaig decidir cursar educació primària i així poder canviar una mica d’aires, a més això de impartir classes no hem fa gens de por, o fins ara ha sigut així, ho he fet durant 10 anys a una UEC (Unitat d’Escolarització Compartida) i ja en fa tres que ho faig a l’Aula Oberta de IES Marta Mata de Salou.

Vaig accedir al Grau a través del CFGS d’Integració Social i espero que aquest canvi que hem proposo sigui encertat, així ho espero, de totes maneres, si no surt bé no serà un fracàs per a mi, sempre puc continuar fent el que he fet fins ara.

Salutacions i sort per a tots en el grau.

Atentament.

Javi.